Bosna i Hercegovina: zemlja bez iluzija (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Zaustavljanje rata na Balkanu, onako kako je to učinjeno više ima naznake trijumfa nacionalne segregacije, nasilja nad pravima i slobodama čovjeka i novog pledoajea za nove podjele i nove patnje, nego naznake otvaranja novih horizonata demokratizacije, prosperiteta i sloboda čovjeka.