Uzoran udžbenik bioantropologije (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Udžbenik “Bioantropologija – Odabrane uvodne teme – Osnovi forenzičkih nauka”, i po sadržaju i po načinu tretmana složene bioantropološke problematike, predstavlja vrhunsko ostvarenje akademika Ljubomira Berberovića.